Moody Who?


Merhaba. Ben Moody. 94 doğumluyum. Samimiyetine en çok inandığım arkadaşlarımdan Spotty'nin yaklaşık on ay süren ısrarları ve çabaları sonucunda bu blogu açtım. 

Yaklaşık bir yıldır kişisel blog açtım-açacağım-açıyorum. İnternetim yoktu, üniversite sınavına hazırlandım vs.

Spotty diyor ki kendini tanıtmadan kişisel blog yazılamazmış. (Gezdiğim blogların hiçbirinde tanıtma yazısı göremedim. - spotty dahil. NEYSE)

Kişisel Blog Yazmak (KBY101)
Madde 1: Kendini tanıt.

Sosyallikle(bu kelimeyi hiç sevmiyorum) - asosyallik(bundan nefret ediyorum) arasında gidip gelen, dengesizlikte (MOODYLİKTE) master doktora ot bok ne varsa yapmış, moodyliğin en yüksek mertebesine oturmuş bir kızım. (Cinsiyet belirtmek önemli tabi.)

Böcektir eklembacaklıdır örümcektir her türlüsünden korkarım. Bir gün kalp krizi geçirirsem odama böcek girdiğinde geçiririm muhtemelen. Hatta az önce odama girdi bir tane. (Bu maddeyi yazmama o sebep oldu). Elime geçirdiğim ilk kitapla odamın ucundan ucuna koşar öldürene kadar sakinleşemem. Cesedini uzaklaştırana kadar da kalp atışlarım normale inmez. Öyle böyle değil yani korkum.

Çok duygusal sevgi dolu bir insan değilim. 'seviyorum' diyemem 'sevmiyorum' da diyemem. Sevgiden yoksun olduğumu düşünüyorum bazen.

Gerçi sevdiğimi de çok severim ama sevmediğimin yüzüne bile bakmam. Her konuda böyle bu. Mesela sırf çevrem olsun diye insanlarla geçinemem. Yapamıyorum. Geçiniyor gibi gözüküyorsam salak ayağına yatıyorumdur ya da anlık yaşıyorumdur. (Bu konuda çok iyiyimdir, saf halimi ben de seviyorum. Saf olsam iyiymiş). 

Kolay kolay beğenmem. İnsanlar konusunda bile çok seçiciyim. O yüzden çok arkadaşım yok. Hatta bazı arkidişlerim "hiç arkadaşın yok mu lan cidden" diye sorar durur.(Arkadaşlarım dediğim de tek kişi aslında- Nimbus)

Kıskanç bir insan değilimdir. Birinin malını, güzelliğini kıskanmam. Daha doğrusu hissettiğim duyguya kıskançlık demem. Çok taş manken hatunlara bakınca bile çoğu zaman (%99) kıskançlık hissetmiyorum. Kendimi kötü hissettiğim zamanlarda ağlamama sebep olabiliyorlar ama genelde kıskanmıyorum yani. (Bu maddenin özü bu).

Son bir yıldır kendimle barışık geçiniyorum. Önceden dış görünüşüm, düşünce yapım, arkadaşlarım vs her şeyi kafaya takar ağlar kendimi yıpratırdım. Artık öyle değilim. Sadece kendimi çok çok çok kötü hissettiğim zamanlarda ("çok istediğim bir şey olmadığında" demek oluyor bu) her şeyimi bahane edip ağlıyorum. Ama sonra daha dik bir şekilde düştüğüm bok çukurundan çıkıyorum. Beterin beteri var kızım, kendine gel! 

Cildim, bacaklarım, burnum, yuzum, kolum oram buram şuram... Hiçbir yerimi beğenmem. (Ellerim ve saçlarım hariç!) Ama genelde bunu sorun etmem. Yalnız her gün en az bir kez aynaya bakıp "niye bu kadar çirkin ve malım" demek günlük rutinimin bir parçasıdır. Yine de mutluyuz, sağlıklıyız. Buna da şükür. (Kısaca günün %99'unda kendimi super tatlı bulup %1lik kısmında kendimi gulyabani gibi gorurum.)

Beslenme ve Diyetetik okumak istiyorum. Bana uygun tek meslek o! Bir de iç mimarlık var ama onu okumak ölüm gibi anacım. Daha önce 2012de sınava girip kazanıp bir yıl okuyup bıraktım. Bu yıl tekrar hazırlandım. Tercih dönemindeyim. Ve puanım Türkiye'de diyetetiği tutmuyor, sadece Kıbrıs tutuyor. Onu da ben istemiyorum. Ama bölüm daha önemli olduğu için sanırım gideceğim. (2015 güncelleme, diyetetik okuyorum!)

Film izlemeyi pek sevmem. IMDB'ye bakıp 8puan üstü filmleri indirir, izlerim. Ben dizi insanıyım. Desperate Housewives, hayatımın dizisidir. Dexter, 2 Broke Girls, Orange is the New Black, Mike&Molly ve Hannibal ayıla bayıla izlediğim diziler. Bunlar dışında Arrow, The Flash ve Teenwolf da izliyorum. (OHA oldum ben de şuan.)

Kitap konusunda manyağım. Başladığım zaman iki üç gün yemez içmez dışkılamaz uyumaz okurum. İnci gibi dişler, İmza Toplayan Adam, Güzelliğe Dair, Kafamda bir Tuhaflık, Harry Potter, Açlık Oyunları, Ramses en sevdiğim kitaplar. 

Antik Mısır hastasıyım. Bulduğum her türlü romanı, ansiklopediyi, dergiyi vs okurum. 

Şuan yoruldum. 
Amma yazdım, he. :D
Allah bütün kişisel blog yazarlarının parmaklarına kuvvet, klavyesine kolaylık, wi-fi'sine hız versin.

Kişisel Blog Yazmak (KBY101)
Madde 2: Okuyucularına onları sıkıp sıkmadığını intiharın eşiğinden döndürüp döndürmediğini sor.

Umarım okunulabilir yazılar yazarım. Yazmak konusunda kotuyumdur. (Bana oradan bir Spotty yaratıcılığı ve akıcılığı lütfen!) Ayrıca lütfen yazım-noktalama konusunda ve yazılarımdaki herhangi bir bokluk konusunda beni uyarın. 

Yorumlar

  1. Allah bütün kişisel blog yazarlarının parmaklarına kuvvet, klavyesine kolaylık, wi-fi'sine hız versin. en güzel dua :)
    hahaha çok sevdim burayı,izlediğin diziler bana woww dedirtti.Hadi hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmene çok sevindim!
      Yazarken o duayı kendim için etmiştim, sizin için de etmesem olmazdı!
      Bu aralar sıkıldım artık, filmlere merak sardım. Günde bir iki bölüm dizi ancak izliyorum.
      Çook Sağol! :)

      Sil
  2. Heeyy şimdiden seni sevdim.
    İstediğin üniversiteden çok istediğin bölüm önemli.Yapabilirim diyorsan Kıbrıs'a,istediğin bölüme git bence.
    Böcek korkusuna gelince kesinlikle bendensiin.
    Hoşgeldin şimdiden yazılarını merakla bekliyoruum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim!
      Ben de öyle düşünüyorum, ama herkes açıkta kalmamam için değişik bölümler yazdırma çabasında. Direniyorum!
      Hoşgeldin bloguma ^-^

      Sil
  3. Ben tanıtım yazısı yazmıştım da çok mal olduğunu farkettim yayınladıktan 1 hafta sonra sildim. 2-3 ay sonra tekrar yazdım farklı bir yazı sonra blogun adresini değiştirirken yine sildim. En sonunda bir tanıtım sayfası hazırladım böyle sevimli bir şey olmuştu falan, sonra onu da sildim fazlalık yaptığını düşünüp. :D

    Yazı yazmak konusunda hiç kötü değilsin ya, gayet eğlendim ben okurken :)

    Hoşgeldiiin ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de defalarca düşündüm, yazdım sildim yazdım sildim. Başlangıç yazısının bundan daha iyi olamayacağını düşündüğüm için yayınlayıverdim :)
      Çok sevindim buna, gerçekten!

      Hoşbuldum!

      Sil
  4. heeey evet daha önce hiç böle yazmamıştın. ama eski blogundaki güzelim profil foton nerde amaaa yaaaa :)
    hoşgeldiin. eski blogun duruyo mu kapattın mı yaaa söleseneee :) çizimlerin nerdeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce böyle yazmamıştım çünkü o da kişisel blogtu ama bütün arkadaşlarım biliyordu. Burada arkadaşlarımı da çekiştireceğim! Herkesten gizli yazdığım için kendi profil fotoğrafımı koyamıyorum malesef :(
      Eskisini kapatmadım. Hala duruyor ama paylaşım yapmıyorum.
      Çizimlere başlamadım henüz, şu tercih dönemini atlatayım tekrar başlar, paylaşırım elbet. :)

      Sil
  5. Sanki kendimi gördüm anlattıklarında gerçekten çok benziyoruz. Hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana benzeyen insanlarla tanışmayı çook seviyorum, çok mutlu oldum buna!

      Hoşbulduk! :)

      Sil
  6. Canım seni bildim ben ya sen benim ilk blog kankam değilmisin :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

17 Ay Sonra...

Sonunda benim de yüzüm gülüyor be!

Moody'nin Ic Sesinden: Güzellige Dair