Moody, Türkiye'ye Geçiyor!


Aslında biraz hüzünlü biraz duygulu bir yazı çiziktirecektim şuralara ama sonra dedim ki kuzum senin hayatında önemli gelişmeler oldu anlat bakiyim insanlara!

En son ne zaman yazdığımı hatırlamıyorum bile. Finallerden sonra Türkiye'ye, eve döndüm. Ramazanın son haftasına kadar sürekli evdeydim. O haftadan itibaren bu güne kadar ev-memleket-antalya üçlüsünde yaşadım ki şuan say deseniz sayamam kaçar defa gidip geldiğimi. Sürekli oradan oraya geçirdim tatili, genel olarak güzeldi. Özellikle Violet'le Antalya'da beraber geçirdiğimiz günler çok güzeldi.

Öğlene kadar uyuduk, kalkıp giyinip kahvaltıya gittik sonra saatlerce gezdik akşam 12lerde 1lerde döndük eve. İlk gittiğimizde ilk gün 7 saat Markantalyada ikinci gün 8 saat Terracity'de dolaşarak avm rekorumuzu kırdık. Antalya Aquarium'u gezdik. Düden Şelalesi'ne gittik. Oyuncak Müzesi'ni gezdik, Bugs Bunny ile fotoğraf çekildik. Phaselis'e gidip güzel güzel yüzdük cayır cayır yandık. Bubblegum'lı dondurma yedik. (En güzel kısmı buydu!) Lunaparkta ölümüne ters dönen sallayan oyuncaklara bindik. Birbirimizi kaybedip Koreli turistlerin yardımıyla bulduk.. Kaleiçi'ni gezdik bol bol fotoğraf çektik çekildik..


Amaaa her şeyden önemlisi. YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPTIM. Anlatmışımdır belki, sene başından beri geçiş yapmak istiyordum zaten. Sevemedim Kıbrıs'ı.

En baştan anlatıyorum şimdi; YOK, kontenjanları açıklamış. Telefonumda 80mb internet var. Şarjım %8. Arkadaşım mesaj atıp kontenjanlar açıklandı dedi bir heyecanla siteye girip indirdim dosyayı.

Ege'ye bakıyorum 0, Aydın 0, Hacettepe 0, Ankara 0, Gazi 0. 

Bir başlıyorum ağlamaya ama hayatımda böyle ağlamadım, hayatımda hiçbir şey beni bu kadar üzmedi. İçim parçalanıyor resmen ciğerlerim acıyordu, telefonu fırlatıp banyoya koştum. Annemle babam içerden koşarak geldi ne oldu diye. Bir bağırdım ama ben hayatımda anneme bağırmamışım böyle: "HİÇBİRİ KONTENJAN AÇMAMMIIIIIIŞ!" Biraz sakinleşip çıktım, almışlar telefonu listeye bakıyorlar. İçimden boğazım parçalanırcasına haykırıyorum Kıbrıs'a dönmek istemiyorum diye. Sonra bilgisayardan girdik baktık. Sadece 5 devlet üniversitesi kontenjan açmış. Marmara 1, Kırıkkale 2, Kastamonu 12 , Kırklareli 1 ve Bitlis 1 kişi. Ebesinin şeyindeki Gümüşhane bile açmamış, o derece istenmiyor geçiş yapmamız. Ege'den çok umutlu değildim ama Aydın kesin açar diyordum, onu istiyordum. Yarıyılda babam İstanbula geçeceğine Kıbrısta kal demişti bana, maddi durumumuzu düşünerek. İstersen başvur dedi ama bizim okuldan ortalaması benden yüksek olan iki kız da başvuracaktı Marmara'ya, o yüzden uğraşıp ta Istanbul'a gidip de başvuru yapmak istemedim ve başvurmadım. Geçen hafta sonuçlar açıklandı, 1 kişilik kontenjanı olan Marmara ikisini de almış. Nasıl yıkıldım. Belki beni alırlardı birinin yerine çünkü ortalamamız aynıydı, sadece onu lys puanı yuksekti benden biraz. Neyse artık dedim, unuttum. Kırıkkale ve Kastamonu'ya gönderdim belgelerimi, yarın sabah Kırıkkale açıklanacak,  bu ayın sonunda da kayıtları var. Bana şans dileyin.

Yorumlar

  1. Şimdi oldu mu olmadı mı bu kızın kafası karıştı. Keşke İstanbulu deneseydin. Kıbrıstan kesinlikle pahalı değildir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu canım Kastamonudayım şuan, özet bir yazı yazmaya çalışacağım bugün :)

      Sil
  2. İnşallah olur Moody.Sonradan haber ver :)

    YanıtlaSil
  3. oleey. kutlarım yaaa oh bee :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

17 Ay Sonra...

Sonunda benim de yüzüm gülüyor be!

Moody'nin Ic Sesinden: Güzellige Dair