Salak mısın evladım?


Vizeler bitti, bütün gün evde oturup yiyip içip dizi izlediğim döneme döndük. Sınıftaki kızlarla gezeriz falan diyordum, plan yapmıştım kendi kafamda. Snapchat sağolsun ne kadar yanıldığımı gösterdi. Kızlar beni çağırmadan bütün gün gezip gezip snap attılar bana. Lan çağırmadın da hadi snap atmak ne ya? Bir de "En sevdikleriiim kalp kalp kalp" yazmışlar. Gece de Apple, Birdie ve Snow (kişi listemi düzenlemek şart oldu) hep beraber Apple'ların evinde kalmışlar. Daha önce de bir defa Apple, Birdie'yi eve çağırıp kısır yapmıştı ben yine snaphatten öğrenmiştim. O gün de verilecek rapor vardı ve ben ne raporu verdim ne de derse gittim, önceki gece evdekiler resmen beni tımarhanelik etti, gerçekten kötüydüm raporu falan siktir ettim yani. Hiçbiri de arayıp nerdesin demedi, raporu vermeye gelmedin demedi. Aksine dersten sonra çıkıp fellik fellik gezip bana foto attılar. Hayatımda hiç bu kadar kırılmamıştım heralde. Nasıl içime oturdu anlatamam. Gece nimbus ve Black'le konuştum, ancak öyle kendime geldim de mutlu mesut uyudum.

Birinci dönemin başında ben bir kızla takılıyordum, o da beni Apple ile tanıştırmıştı. O kız okulun yurdunda kalıyordu ve yemekhanede yiyordu. Ayrıca yurt arkadaşlarıyla takılıyordu hep bizimle sadece ders aralarında ve sınıfta beraberdi. Biz de Apple ile beraber yemek yiyorduk, haliyle o sırada yakınlaştık. Vize haftasında beraber kütüphaneye gittik bütün gün beraberiz falan. Öteki kız benimle konuşmamaya başladı, ne oldu anlamadım. (Hala da bilmiyorum neden konuşmadığını, Birdie'ye söylemiş ama kız bana söylemiyor). Sonra aradan bir ay falan geçti, o sürede biz sınıftan başka kızlarla da konuşmaya başladık, grup genişledi. Final haftasında birkaç defa Apple kütüphaneye gidelim dedi ben istemedim çünkü gidiyoruz o hep konuşuyor sürekli bir şeyler yemek istiyor vs. pek çalışamıyoruz, gitmedim ben de. O final haftası hep Birdie ile takıldılar, o zamandan beri de can ciğer kankalar. Ben de dışlandım, sadece işleri düştüğü zaman mesaj atıyorlar. Hatta attığım mesajlara cevap vermiyorlar bazen. Ne olduğunu anlamadım, iki gün kütüphaneye gelmedim diye mi bu tavrı? Ne çabuk sattı? Birdie de bir çakal anlatamam, dışlanmış hissettiğimde hemen anlıyor, kızın resmen hoşuna gidiyor, insan bu kadar aşağılık olmamalı bence. Bu dönem de vizeler de hep kütüphanede beraberlerdi. Bir defa bile gel demediler ama bana bol bol snap attılar. Ders aralarında beklemeden çekip gidiyorlar. Sinemaya gitmişler, çağırmadılar.Öğrendiğim gün tekrar gideceklerdi kırıldığım için istemedim. O gün evdekilerle bara gittik. Onlar da filmden sonra kahve içmeye gitmişler, snapten gördüm. Hemen kızlarla foto çekildim attım snape. Ertesi gün bana resmen atar yaptılar trip attılar. Neymiş onlarla gitmemişim, kızlarla bara gitmişim. Apple gerçekten surat yaptı ama Birdie'nin işine geldiği bariz belliydi. 

Arkadaş konusunda hiç yüzüm gülmeyecek sanırım. Mal mıyım sıkıcı mıyım boğuyor muyum bilmiyorum. Bence hiçbiri değilim. Salağım sadece, insanlara gerektiğinden fazla önem verecek kadar salak.

Not: Biraz karışık anlatmış olabilirim. Çok uzundu kısalta kısalta böyle oldu.

Yorumlar

  1. Hep ve herkese söylediğim bir şeydir. İnsanları ve onların yaptıklarını o kadar fazla düşünme. Şimdi can ciğerler diyelim gelecek sene öyle olup olmayacakları belli değil. Belki bir süre sonra senin yanına gelmeye çalışır biri belli bile olmaz bir öyle bir böyle bir yapıda çünkü insan. Senin bile kendinde görmediğin ama başkalarının gördüğü dengesizliklerin vardir. Herkesin vardır öyle şeyleri...
    Değer verip vermeme senin elinde olan bir şey değil senin yapın o demek ki ama bir süre sonra kafana o kadar takmamaya başlayacaksın her seyi. Seni çağırmadılar mı? Arayıp sormadılar mı? Fark etmeyeceksin bile "amaann bana ne onlarla mı uğraşacağım" diyip geçeceksin. O noktaya gelene kadar kendini daha fazla yıpratma yeter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Ama benim kırıldığım o değil, daha dün sabah akşam beraberken bir anda beni hiçbir yere çağırmayacak hale gelmiş olmaları. Mutlaka vardır, onları rahatsız eden özelliğim ama kimse mükemmel değil. Ben de onlara bayılmıyorum sonuçta. Dün yazıyı yazdıktan sonra rahatladım, bugün hiç aklıma gelmediler bile. Ev arkadaşımla plan yaptık gayet mutluyum şuan. Okulda ne olacak bakalım :)

      Sil
  2. İnsanlara önem vermek can yakıyor diye fanusa kapanmamak lazım ama. Hiçbir insanı hayatın merkezine almamak hayatı başkaları için yaşamamak lazım. Bir de insanlardan ne bekleyeceğini bilmek önemli. Onları tanımalı sınırları buna göre belirlemelisin. Çenesi düşük birine sır verip sırrını söyledi diye kızamazsın. Ya da ne bileyim sevgilisini, ailesini falan senin önüne koyan birisini sırf onunla yaptığın şeyler azalıyor diye suçlayamazsın. Sana ayırdığı zamanı iyi değerlendirmeli gerisi için de kendine başka kişiler başka uğraşlar bulmalısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkaları için yaşıyorum diyemem ama gerçekten önem verip yardımcı olduğum doğru. Hatta aşırı fazla yapıyorum sanırım yaptıktan sonra kendimi sorguluyorum.

      Ben de aileleriyle sevgilileriyle gezmesinler benimle gezsinler ya da sevgilisiyle geziyor bana vakit ayırmıyor demiyorum. Demem de zaten. Ama sınıftaki arkadaş grubumuzdan üç kişi beraber çıkıp beni çağırmayınca kırılıyorum, gayet de normal bir şey bence bu.

      Sil
  3. Geçen gün bir arkadaşımın doğum günü için sürpriz yapıp instagrama fotoğram koymuşlar. Baya bozuldum ama sonra sürekli işim var diye sendin kızları dedim. Sonra dedim olsun yinede gelemesemde söylesinler. Hem bu kez işimde yoktu. Sonra kuruntu yapmayı bırakıp lan senin için bilirler yaz gitsin atarlı bir iki şey dedim yazdım. Konuştuk hallettik. Sende bence Apple`la konuş. Diğer mutlu olanımada bir kazık at. Çünkü ben beni iplemeyene öyle yaptım. Kırk dakika yanış saat vermem yüzünden mal mal bekledi oh olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim öyle olsa kendim demiş olsam gelmem diye, tamam. Ama yok öyle bir şey ve zaten Kıbrıs çok sıkıcı bir yer. Okul dışında yaptığımız hiçbir şey yok; hepimiz de bunu biliyoruz. Açıkçası aklıma yattı dediğin, bir kazık düşüneyim ona özel. :) Bütün arkadaşlarım git konuş diyor ama ben bir dahaki olaya kadar kapattım bu konuyu :)

      Sil
  4. Öyle dengesizler her yerde herhal. Ben gezip tozayım sana haber vermeyeyim. Ama sen tuvalete giderken bile bana haber ver oldu başka :D

    Bu tür haksızlıklarda sessiz kalamıyorum kalanlara da hayret ediyorum.

    Gerçi aradaki sorun hallolmuş da olabilir oldu mu ki komşu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım halloldu. Hatanın ben de olabileceği, kızı kendimden itmiş olabileceğim aklıma geldi. Yakın davranan bir insan değilim pek çünkü. Hissettiğim gibi davranacağım bakalım ne olacak :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

17 Ay Sonra...

Sonunda benim de yüzüm gülüyor be!

Moody'nin Ic Sesinden: Güzellige Dair